Konyhatitkok » A szénhidrátmentes tészta nyomában

... avagy a nagy NoCarb Noodle esettanulmány!

 

Képzelj el egy világot, ahol a rizs nem hizlal, a tészta nem tartalmaz kalóriát, bűntelenül eheted a spagettit vagy épp a menzakoszt sztárfogását, a mákos tésztát... képzeld el, hogy mindez nem tartalmaz glutént, tojást, szóját és egyéb kelletlenkedő adalékanyagot … és képzeld azt is el, hogy akár laza 5 perces konyhai manőverrel abszolválhatod az elkészítési folyamatot... :)

 

 
Igen, ez egy szép világ… amit most a NoCarb Noodle valóra vált! Hiszen három szuperhősük – az angyalhaj tészta, a széles metélt és a csapatot szintén erősítő nullkalóriás rizs – menti ki a diétázók lelkét az szénhidrátok vaskos kezei közül.
 
Mi az, hogy kalóriamentes egy tészta? Avagy mi is az a NoCarb Noodle?
 
A titok nyitja egy Délkelet-Ázsiában és Afrikában honos Konjac nevezetű növényke lesz (családi nevén: Genus Amorphophallus), melynek a gumójából állítják elő a NoCarb Noodle alapjául szolgáló lisztet. Nem megyünk bele a növénylélektanba, de annyit még tanuljunk meg, hogy ennek a lisztnek a legfontosabb alkotóeleme a glükomannán
 
A  glükomannán egy vízben oldódó növényi rost, és olyan mohó, hogy saját tömegénél akár háromszázszor nagyobb mennyiségű vizet képes megkötni. Ezért a NoCarb Noodle 100 gr tésztájában mindössze 0,59 gr szénhidrát van, aminek a kalória tartalma igen elenyésző.
 

 

A NoCarb Noodle rajongói klub potenciális jelöltjei! Avagy kinek ajánlom... :)

 
Hát Neked mindenképp, ha hosszú ideje diétázol, és a napjaid… izé, kalóriáid meg vannak számlálva… Tésztát már rég nem láttál, és képes vagy minden kompromisszumra, hogy enyhítsd az elvonási tüneteket.
 
Szintén ide sorolhatóak azon sportolók csapata, akiknek fontos a testsúlyuk szabályozása (akár testépítő versenyek, vagy csak súlykategóriás meccsek miatt).
 
Mivel a NoCarb triumvirátus tényleg semmilyen adalékanyagot, színezéket, kétes hírű összetevőt nem tartalmaz, így a bio, paleo vagy egyéb speciális étrend elkötelezett hívei is hamar rácuppanhatnak erre a tésztázásra.
 
 
Ha glutén, tej, tojás, szója érzékeny vagy, cukorbetegségben szenvedsz, Candida diétára fogtak, esetleg valamilyen emésztési problémákkal (pl. IBS) rendelkezel… üdv a NoCarb rajongók között!
 
Szintén Te lehetsz a célközönség, ha folyton rohansz, nincs időd vagy csak kedved a tésztafőzéssel 5 percnél tovább piszmogni.
 
… vagy csak ha korlátlanul akarod két pofára zabálni tésztát, anélkül hogy ne vállnál máris egy Michelin-babává. :)
 

Hogyan készítsük el?

 
A tészta igazából szinte színtelen, de mindenképp ízetlen és átmosva szagtalan képződmény, mely kellő kreativitással, fűszerezéssel vagy épp édesítéssel elképesztően sokoldalúan megállja a helyét. Édes és sós lakomák sztárja, levesek szilárd váza, de épp rapid diétás desszertek kiváló alapanyaga lehet! Bánj úgy vele, mint a hagyományos társaival tennéd!
 
 
A művelet! Szabadítsd ki a tésztát a zacsekból, helyezd egy tésztaszűrőbe és néhány percig bő folyó vízzel öblítsd át. Öblítés után dobd bele fövő vízbe 1-2 percre majd szűrd és csepegtesd le. Recepttől függően innentől kezdve a tészta további sorsa rajtad áll vagy bukik.
 
Túl szép, hogy igaz legyen… avagy nézzük meg, mik lehetnek az esetleges hátulütők?
 
- Az ára? Nos, relatív. Nyilván nem annyiba kerül, mint az akciós, márkamentes száraztészta… de nem is az az ár, amiért zoknit kéne húzni a fejünkre és kirámolni a sarki bódét.
- Az íze? Ne aggódj, az nincs neki. :) Na jó, van egy fura, rágósabb állaga, de igazából nekem még be is jön, de wokban kicsit megpirítva még ez is minimalizálható… és amúgy is, aki kalóriamentes tésztát akar, az ne panaszkodjon. Punktum. 
- Laktat? A rostoknak köszönhetően rendkívül laktató a történet, így némi feltéttel kiegészítve valóban egy teljes körű étkezés hatását kelti a naiv diétázó bélrendszerében.  
 
 
Hamarosan teszek fel konkrét recepteket is, hogy mindenki belekóstolhasson a kalóriamentes tészta-világba! 
 

A szénhidrátmentes tészták teljes kis családját pedig ide kattintva tudod megtekinteni, esetleg megrendelni! 

 


Proteinben gazdag receptek - mert a fehérjéd nemcsak a kulacsodban állja meg a helyét!
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk     Elfogadom