Protein lángos

Sok közös motívum lelhető fel a lángosozás és egy alapos berúgás között… tudod, hogy nem kéne, tudod, hogy mértékkel, tudod, hogy nem lesz jó vége… aztán persze mindent elpusztítva, hatalmas gyomorcsikarások közepette sírunk és fogadkozunk: "Soha többet…" Ennek ellenére kalóriákra és egyéb következményekre fittyet hányva a lángos-mánia strandon innen és a piacon túl is éli fénykorát...

 

Azonban a bolygónak van egy olyan kisebbségben élő faja, akikben még erősen élnek a diéta ösztönök, és nem hódolnak be az olaj-cunamiból szalvétára vetett zsíros tésztatömbnek.

 

Jó hír, hogy ezentúl nem kell teljes absztinenciát fogadnod a lángos-pajtás iránt, hiszen – bár meredek elhatározás – úgy döntöttem, elkészítem Nektek a tökéletes hasonmását!

 

 

De milyen egy tökéletes MásTészta lángos?

 

1. Fehérjében gazdag!

A tejföl és a tetején gubbasztó sajtcsimbókokon túl nem sok protein lelőhely tárható fel egy hétköznapi lángosban... Csak ócska zsír és szénhidrát… igazi sorscsapás egy diétázónak…Ezt természetesen nem hagyhatjuk annyiban, és a mi lángosunk tésztája a MásTészta mentalitást hűen tükrözve biza’ proteinből sem fog hiányt szenvedni!

 

2. Legyen egyszerű!

A lángos-tésztáknak megvan a maga cseppet sem egyszerű lelkiviláguk, így próbáltam olyan receptet kitalálni, melyhez nem szükséges kézügyesség, nagymama, vagy egyéb komolyabb konyhai előélet - mégis rövid időn belül emberi fogyasztásra alkalmas képződmény szülessen belőle.

 

3. Az is jó lenne, ha az emésztőrendszerünk nem válna a lángos áldozatává...

A legtöbb lángos teljes és problémamentes eltakarításához bizony egy kiképzett gyomor és bélrendszer szükséges…Na, a mi lángosunk nem fogja aljasan megülni a hasad, így kevésbé harcedzett gyomrúak is bátran falatozhatnak!

 

 

Na, miután vázoltuk a problémakört és az elképzeléseket, akkor nézzük meg miképp tudunk helytállni a gyakorlatban!

Hozzávalók

Két nagy vagy négy mini lángos

A sütéshez: kókuszzsír

Elkészítés

Elsőként a zablisztet, a proteint, az útifű maghéjat és a sütőport ismertetjük össze egymással, majd mehet bele a tojás, a túró, a kefir és a víz is. Alapos kavarás következik. Modernek robotgéppel, nomádok kanállal.

 

 

Ha egybeállt a történet, akkor kell egy kis türelem és megértés útifű barátunkhoz, hiszen némi időbe telik neki, mire felfogja, hogy neki itt dolga van: azaz magába kell szívnia a folyadékot. Ez nekünk azért lesz jó dolog, mert  kissé lazítja és megemeli a tésztát, így a MásTészta lángosunk még nagyobb esélyekkel veheti fel a versenyt a búzaliszt-élesztő párossal tuningolt társával szemben.

 

Egy teflonedény alját kenjük ki normális mennyiségű kókuszzsírral – azaz a lángos sütödébe látottakkal ellentétben itt nem feltétlenül kell annyi, hogy a tésztánk vadul szörfözzön rajta.

 

 

Tekerjük közepes fokozatra a lángot és melegítsük fel a kókuszzsírt, majd tegyük bele a tésztát, majd egy vizes kanál segítségével alakítsuk a kívánt méretre és vastagságra. (Lehet nagyobbakat vagy mini lángosokat is sütni.)

 

Ha átsült az alja, akkor egy spatulával fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük át szép barnára.

 

Természetesen a lángos-manővert az embertelen mennyiségű fokhagyma, a tejföl (helyett zsírszegény joghurt vagy kefir) és a moderált sajtszórás koronázza meg. Betegebb irányzatok diétás ketchuppal is tolhatják.

 

 

Az eredmények értékelése

 

Aki régóta diétázik, az már általában a tudatalattijáig ásta a lángos íz-élményét, így ezzel a kis próbálkozással nemhogy nem lesz csalódás – de bűntudat, gyomorfájás és egyéb belgyógyászati sürgősségi ellátást nem igénylő probléma nélkül is bátran befalhatja a teljes adagot!

 

Nem terheli meg sem a testünket, sem a lelkünket… úgyhogy légy nyitott az új lángos-trendre!

Tápérték-adatok

A teljes adag lángos tészta 712 kcal, amiben 65 g fehérje, 71 g szénhidrát (ebből 13 g rost) és csak 15 g zsír leselkedik! Ez fokhagymás-joghurtos-sajtos cucclival megpakolva szerintem két laktató adagot tesz ki, így egy adag MásTészta lángossal csupán 356 kalóriát vittél be, 32,5 g fehérje és 35,5 g szénhidrát társaságában!

 

 

U.i.: MÉG TÖBB EGYSZERŰ, PROTEINES, ALACSONY KALÓRIÁS KENYERET KERESEL? ITT A MEGOLDÁS!

 

Több mint 10 MásTészta kenyérke (és egy bónusz bagett) várja, hogy segítse a diétád - mindezt egyszerű, búzaliszt és mindenféle puccos ’csodalisztektől’ mentes, egészséges, magas fehérje és alacsony kalóriatartalmú formában! :) 

 

A MásTészta diétás kenyérke recepteket itt tudod begyűjteni: http://masteszta.com/szakacskonyv/2-proteines-kenyer-receptes-konyv

 

Kapcsolódó termékek

Natura tejsavó fehérje koncentrátum

Naturmind útifű maghéj 300 g

Trendavit kókuszzsír 1000 ml

Dia-Wellness Paleolit kókuszzsír

Hasonló receptek

Proteines kismalacok

Proteines boszi ujjak

Karalábé muffin

Diétás cuki-lepény

Mozzarellás Protein Quiche

Diétás Tortilla Chips

Proteinben gazdag receptek - mert a fehérjéd nemcsak a kulacsodban állja meg a helyét!
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk     Elfogadom