Egy laza(gne)-pizza!

Laza… azaz lasagne pizza! Azért lasagne, mert teret akartam engedni a frissen bezsákmányolt szénhidrátmentes kis tésztalapoknak… és azért pizza, mert egyszerűen arra voltam épp ráindulva… és mivel roppant nyitott és adaptív módon állok a konyhában mindenhez – így megszületett a két olasz kereszteződéséből a legújabb szénhidrátmentes fajunk: laza-pizza!Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához


  • 1 csomag NoCarb lasagne tészta (itt beszerezhető!)
  • 2 tojás és 2 tojásfehérje
  • 25 g zsírtalanított kókuszliszt
  • 100 g mozzarella sajt (vagy laktózmentes sajt)
  • Fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, oregano, bazsalikom
     

Hozzávalók a feltéthez – avagy kamrakutatás!


Nincs mit vitázni, egy jó pizzára nem kell más, mint paradicsom és sajt. Ezen túl rád bízom a feltétet: gomba, sonka, hagyma… ami a kiskonyhádban bujkál.
 

 

Elkészítés

1. Elsőként a NoCarb lasagne lapokat kiszabadítjuk a zacsekból, majd alaposan leöblítjük őket.


2. Előkapunk egy szilikonos formát, és az aljára rétegezzük a lasagne lapok felét. Erre mehet a tojásokkal felvert kókuszlisztes csoda, majd alaposan fedjük be mozzarella darabokkal, és végül ismét a lasagne lapokkal zárjuk a történéseket.


3. Gratulálok, túl is jutottál az alja-munkával, így a tészta mehet be a sütőbe. Süsd nagyjából 15 percig 170 fokon, majd ha már szilárd (és remélhetőleg nem égett) a teteje akkor gyorsan kapd ki.
 


 
4. Égési sérüléseket elkerülvén várj addig még egy kicsit hűl, majd onnantól kezdve bátran megközelítve mehet a paradicsomszósszal kenés, feltét rádobálás, fűszerezés, és a sajtozás.

5. Innen lesz a pizzánknak még egy sülési köre – tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, még a sajt szépen rá nem olvad a tetejére. (Ez nálam még körülbelül egy 10-15 perc volt.)


6. Bár tudom, hogy rendkívül kíváncsi ösztöneiddel már túrnád le a pizzát a sütőlapról - de ne tedd! Hagyd a szilikon lapon a tésztát addig, amíg kellemes hőre kihűl, összeállnak az ízek, és szép nyugodtan le nem kotorhatod a lapról!

 


Végeredmény... avagy felvállalható lett-e alkotásunk?

A csalódások elkerülése végett felkészítelek lelkileg: ez a pizza tészta nem lesz az a roppanós fajta, bár a dupla sajt-dolog ezt bőven kompenzálva nagyon sokat javít a presztízsén. Szóval mutatós, finom, bár az eredetivel lehet, hogy csak távoli rokonságot mutat, de akinek ez nem okoznak különösebb lelki törést, az próbálja ki!

Nálam elfogyott - ahogy az alábbi fénykép is bizonyítja! :)

 

Tápérték-adatok

Legfőbb érdeme, hogy nemcsak hogy gyorsan elkészül, de a legdurvább diétákban is kielégítheti az olasz konyha iránt táplált mérhetetlen függőségünket. Íme alább a tápértékek!

 

Feltét nélkül - a teljes adagban: 444 kcal, 49,55 g fehérje, 7,25 g szénhidrát (plusz 9 g rost!) és 21 g zsír! Ebből egy nagy vagy (mint nálam) két kisebb pizza készül, ami elméletileg két adag… de ha ne adj ég egybe kivégzed az egészet (ami feltéttől függően azért nem mindig egyszerű), akkor se lesz helyrehozhatatlan katasztrófa ilyen tápértékekkel! :)

 

 

Még egyszer! NoCarb Lasagne lelőhelyet például itt találsz! Bátortalanabbak akár egyesével is kipróbálhatják a csomagot! :)
 

A szénhidrátmentes tészták teljes kis családját pedig ide kattintva tudod megtekinteni, esetleg megrendelni, illetve bővebb információt itt találsz majd róluk!

Kapcsolódó termékek

Nocarb Noodle - Lasagne tészta

Nature cookta kókuszliszt 500 g

Greenmark organic bio pizza fűszerkeverék

Hasonló receptek

NoCarb Protein Pizza

Egy hirtelen jött zab - pizza

Cukkini pizza

Proteinben gazdag receptek - mert a fehérjéd nemcsak a kulacsodban állja meg a helyét!
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk     Elfogadom