Öt perces csokipuding

A bolti pudingok közös jellemzője, hogy a természetellenes összetevők teljes tárházát vonultatják fel… és aki nem akar az aromák és mesterséges ízek földjén maradni, az hamar tovább lép a home-made verziók felé.A most prezentált verzió már gyakran üti fel a fejét a neten, ugyanakkor egy kis protein port hozzátéve némi újdonságot, ízt, magasabb protein tartalmat vittem a történetbe – ezzel is továbblépdelve a házi pudingok evolúciós kis ösvényén. :)
 

Hozzávalók

Hozzávalók (2 adag):
 
  • 1 db érett avokádó
  • 30 g csokis protein
  • 15 g natúr kakaó
  • 1 dl kókusztej vagy más általad preferált tej(utánzat)
  • természetes kalóriamentes édesítő (ezt használtam)

Elkészítés

Kapjunk elő egy érett avokádót - ami kellően puha, de még nem tarkítják barna foltok – és orvosi precizitással nyissuk fel, távolítsuk el a magját, majd egy kanállal kaparjuk ki a belsejét. A többi hozzávaló társaságával tereljük bele egy turmixgépbe. Pár fordulat, és máris elkészültünk.  

A tej mennyisége itt is függ a protein állagától - a tejsavó alapúak kevesebb tejjel is krémesednek, a szója/kazein tartalmúak picit többel. Javaslom, hogy fokozatosan adagold hozzá és nézd az állagát, mennyire sűrűsödik!
 
 
Elkészítési nehézségekkel nem találkozhatunk, talán annyit megjegyeznék, hogy legyünk alaposak a turmixolásnál, mert a hanyag mixelés eredményeképp felbukkanó zöld avokádó darabkák kiábrándítóak a pudingunkban.

Tápérték-adatok

A teljes mennyiség elég tömör, így bátran címkézhető két adagnak – így egy adag 239 kcal, 18 g fehérje, 15 g szénhidrát (5,4 g rost) és 12,9 g „jó” zsír! Nem egy hardcore diétás puding – viszont liszt, cukor, tojásmentes… így szinte bárki fogyaszthatja!
 
 
Az élvezeti faktort potenciálisan növeli, ha nem önmagunkba fogyasztjuk – hanem a Párunkkal?... neeem, inkább mondjuk egy mennyei protein palacsinta kíséretében!


MásTészta protein pali receptekért pedig kattints ide!!!

Hasonló receptek

A kazein puding próbája...

Körte puding

Durván diétás csokipuding

Zabmentes zabkása

Proteinben gazdag receptek - mert a fehérjéd nemcsak a kulacsodban állja meg a helyét!
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk     Elfogadom