Szedres túrós muffin

Kényeztető sütike... amit egyszerűbb elkészíteni, mint kimagyarázni a párodnak, miért is volt szükséged ebben a hónapban is egy új kistáskára... :)) Itt a túrós szedres zabmuffin!!Van az úgy, hogy a legegyszerűbb receptek okozzák a legnagyobb örömet. Nemcsak azért, mert secc-perc alatt kész, és utána a konyha nem úgy fest, mintha egy trópusi vihar tevékenykedett volna helyetted… hanem mert nagyon finomak.
 
 
Meg fogtok lepődni! Nagyon diétás – DE nem mindenmetes, mert nem azért sütünk, hogy aztán nulla közeli kalóriával és energiával magunkra ejtsük a bemelegítő súlyt a teremben… – és csupa BESZEREZHETŐ hozzávaló van benne.
 
Igen, amit akár a fél km-es körzetedben is meglelhetsz… de legalábbis nem kell őserdei expedíciót szervezni értük!

Hozzávalók

Elkészítés

A szeder kivételével keverd össze alaposan az összes hozzávalót - én egy késes botmixert használtam, az gondoskodott arról. hogy aztán itt tényleg mindenki vegyüljön mindenkivel.
 
 
Utána hajigáld bele a szedret - ne tessék spórolni, ő adja a muffinok lelkét! Ahogy sül, olyan lesz, mintha kis lekvárcseppek lennének benne!
 
Végül! Melegítsd elő a sütőt, és amíg ő feltornázza magát a kívánt hőfokra, addig töltsd szilikonos formákba a tésztát. Szépen, jut mindenhova... a maradékot lehet nyalogatni, ne izgulj, én is ezt csinálom... tisztábbra takarítom mint egy nagymosás :D
 
 
Süsd 20 percig közepes fokozaton. Igazából kicsit sütőfüggő mindig a dolog, de ha megszilárdult és vadul illatozik, biztos kész!
 
Vedd ki a sütőből, de a formákból addig ne, még ki nem hűlt teljesen! Sütés után kicsit még nedvesen rezgő, bizonytalan halmazállapotú a muffin - ez tök rendjén van - idő kell neki is arra, hogy kiteljesedjen. :) Tehát még egy kis türelem... és tényleg finom, nem szétesős szedres muffin terem!
 

Tápérték-adatok

Az egész csapat 12 lelkes proteines tagból áll, így minden egyes szedres darab 100,3 kalória, 9,7 gramm fehérje, 8,7 gramm szénhidrát és csak 2,6 gramm zsír!

 

Látjátok? Egyszerű, nagyszerű és diétás. Kíméli az alakod, a konyhád...mindenki jól jár. Boldog vagy Te is, a Párod is (mert azért ne hidd, a hűtőben hagyott süti nem párolog....)... és mindenki, aki kap belőle. Még a kerti kukac is. :)

 

 

U.i.: MEGJELENT!!! :)  HARAPJ BELE A LUXUS-PROTEINES FINOMSÁGOK KALÓRIACSÖKKENTETT KIS VILÁGÁBA - 10 SZUPER EGYSZERŰ RECEPTTEL! Semmi extra összetevő, mégis mesés-diétás finomságok...proteinnel :) >> ide kattintva meg tudod őket nézni!

 

 

 

A recept a Peak honlapon is rajtavan, ilyen menő! :)