A kazein puding próbája...

A puding alapvetően egy végtelenül egyszerű lény, hiszen az aromaipar felvonulásán, és valamilyen nem túl diéta-barát kötőanyagon kívül semmi sem érhető belőle tetten.

 

És bár az Aranka-életérzésen felnőve nehezen engedjük el a tradíciókat, mégis jó pár hónap-év diétája során elértük azt a lelkiállapotot, hogy megpróbálkozzunk elrugaszkodni a hagyományoktól, és valami új, ne adj’ég egészségesebb és fehérjedúsabb beltartalmi értékekkel kényeztessük a bélbolyhainkat.

Akár 5 perc alatt.A nagy diétás puding próba

A MásTészta oldalon nemcsak új recept, de egy új összetevő is bemutatkozik: ő pedig a kazein.

 

 

Bár a proteinek közül a tejsavó az első, amellyel a gyúrós kiegészítő tárunk elsőnek gazdagodik, mégis érdemes megnézni, kik vannak még mellette a bizniszben.

 

A kazein kiváló minőségű fehérjeforrás. A felszívódást illetően a tejsavónál komótosabb típus: a gyomrunkban egy gélszerű anyagot képezve, lassan battyog végig a bélrendszeren, és felszívódása hosszabb időt vesz igénybe.

 

Vagyis a diétázók nyelvén ez a következőket jelenti: az izmaink sokáig csemegézhetnek a bő fehérje-ellátásban, Te pedig nem fogod öt percen belül újra a hűtőajtót kétségbeesetten nyitogatni az éhségrohamtól. 

 

Például roppant jó ötlet egy kazeines vacsorával zárni a napot: a lefekvés előtt fogyasztott kazein szinte egész éjszakára ellátja az izomsejteket megfelelő aminosavakkal, még mi épp a szépen kidolgozott kocka hasunkról álmodozunk.

 

OFF!!! A kezinről az Enproteinem oldalán olvashattok többet (kattints!), illetve itt be is szerezhetitek! (Szerintem ez a legjobb ár-minőség arány!)

 

A puding próbája...

 

A kazeinnak van még egy nagyon nagyon jó oldala! Bár elvileg a táplálék kiegészítők oldaláról jött, mégis aki kóstolta, az biztos megadná neki a tiszteletbeli puding címet. Jó, hát ez nem bőrösödik úgy, mint a nagy, bolti elődjei, azonban percek alatt megvan!

 

A kazein puding finom és laktató, ráadásul az édesség utáni vágyad is csökken, így kevésbé csábulsz el – remélhetőleg – a tiltólistás édességek irányába, és éjjelente sem találod magad önkívületen kívül a hűtőt feltúrva…

 

 

A kazein amúgy egy különösen stabil fehérjefajta, jól ellenáll mind a hő, mind a pH változásoknak. Vagyis a pudingon túl ebből aztán bátran lehet proteines muffint, sütit, palacsintát sütni – a liszt egy részét vagy akár az egészét kiváltva! :)) >> COMING SOOOOON!  :)

Hozzávalók

A plusz dizájn ízlés kérdése, nálunk a roppant egészséges chia mag és a gránátalma is idelandolt... de feeling the freedom... ízesítsd a következő alapkoncepciót: 

1 kis pohár joghurt (150 g )

1 adag (30 g ) Micellar Casein >> ezt használtam: Myprotein Micellar Casein
 

Elkészítés

Az alapkoncepció nagyon egyszerű, túl sok konyhai előéletet nem is igényel. A protein por remélhetőleg nem ismeretlen tényező a konyhádban... joghurttal is találkozhattál már...

 

Nos, ez a két összetevő, és máris kész a diétázók megmentője: protein, ami nem folyik, nem habzik, hanem szinte szilárd formában elégíti ki édességvágytól bekattant álmaidat!

 

Szóval: egy adag kazein és egy kis doboz zsírszegény joghurt… sűrűre kikever, hűtőbe berak… türelmetlenül vár, vár… majd kiszed és boldogan bekanalaz!

 

Tápérték-adatok

A 30 g kazein nagyjából 100 kalória, mellé pedig a joghurtod értékét kell hozzáadnod, ami szintén 100 kalória körül mozog. Az egész vacsi így kijön nagyjából 200 kalóriából, ami 30 g fehérjét és elhanyagolható szénhidrátot és zsírt tartalmaz...

 

Igen, tessék elolvadni, mint az instant nyuszi kakaó a forró tejtől. Vagyis, nem, mert mi nem iszunk ilyesmit. :) 

 

U.i.: MEGJELENT!!! :) HARAPJ BELE A LUXUS-PROTEINES FINOMSÁGOK KALÓRIACSÖKKENTETT KIS VILÁGÁBA - 10 SZUPER EGYSZERŰ RECEPTTEL! Semmi extra összetevő, mégis mesés-diétás finomságok...proteinnel :) >> ide kattintva meg tudod őket nézni!

 

 

 

Hasonló receptek

Körte puding

Durván diétás csokipuding

Zabmentes zabkása

Öt perces csokipuding

Proteinben gazdag receptek - mert a fehérjéd nemcsak a kulacsodban állja meg a helyét!
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk     Elfogadom