Diétás szilvás túrógombóc

Dupla-diétás élvezet! Mert! A mai recept igazából egy igazi kis kulináris-korcs. Ugyanis két recept, két döntésképtelen ember, két alternatív ötletéből született.Mert hát ha gombóc, akkor alap hogy túrós. Vagy szilvás. Vagyis szilvás túrós. Mert miért is ne?

 

Ki mondja meg nekünk, hogy e két gombóc nagyhatalom nem egyesülhet, és nem hozhatja létre ezeket az apró, bájos kis teremtményeket, melyek a maguk kalóriacsökkentett, íz-orgiát sugalló külcsínükkel, és felettébb egészséges belső értékükkel minden diétázót – és ’csülkös babot simán oroszkrémtortával öblítek le’ típusú bélrendszert is - elbűvölnek. Hát Senki!

 

A gombócokat bár nagyon reformnak ajnároztuk be, azért a klasszik vonalról pattintanak: de, sűrűbb, túrósabb és feszesebb, hogy a szilvadarabkák beleimportálása is zökkenőmentesen menjen.

 

No, mindenki felspanolva, gombóc-készítő cucc bekészítve, mehet a móka! Készítsük el a MásTészta gombóc-gasztro dinasztia legújabb jövevényeit!!!

 

Hozzávalók

  • 500 g zsírszegény túró -  itt érdemes nem a krémes, és nem is a bütykös állagút venni. Mint mindenhol, itt is van középút, célozd be!
  • 3 tojás
  • 100 g darált zabpehely
  • 30 g vaníliás protein
  • édesítő ízlés szerint
  • fél citrom héja
  • 6 nagy szilva, félbevágva, édesítős-fahéjas cuccal bepácolva
  • A hempergőhöz: darált zabpehely, fahéj

 

Elkészítés

Fogjunk meg pár szem szilvát. Jelen helyzetet mit sem szépítve, kezdjünk el masszívan a hűtőben lassan bájosan-bolyhos, romlásnak induló szilvaseregből kimentett túlélőkkel foglalkozni, és fahéjas-édesítőszeres bundával átmasszírozni, majd nyugton hagyni.

 

Jöhet a tésztagyártás.

 

A túróhoz hozzákeverjük a zabpelyhet, a protein port, az édesítőt, a citrom reszelt héját, és a tojássárgákat. A tojásfehérjéből habot verünk és óvatosan a túrós cuccba forgatjuk.

 

 

Most jön egy kis relax time. Ha neked nem is, de nekik igen. A stabil testi-lelki egyensúlyhoz ugye kell a pihenés, és ezt a gombócaink is tudják! Tehát ha a forró vízből egészben akarod őket viszont látni, add meg nekik azt a bő 1-2 órát, amíg megszívják magukat élettel-erővel-de leginkább a folyadékkal.

 

Aki idegbeteg-éhes és azonnal (egybe) gombócokat akar, az füvezzen ;) azaz! plusz 1 evőkanál útifű maghéjjal gyorsíthatja a folyamatot. A plusz fű amúgy is hasznos: több rost, biztosabb egyben maradás. Szóval ha van Nálad, uccu bele!

 

No, ha lejárt a pihenő, akkor indul a második felvonás.

 

A gombócok pihenés után szikár kis lények lesznek, melyek bátran tölthetőek. Itt az alkotásunk ízét-lelkét a szilva adja, ami mindenképpen legyen érett és édes.

 

Jobb az apróbb szemű vagy kettévágott szilva, mert akkor a gombóc sem lesz ágyúgolyó nagyságú. Bár azzal sincs gond, nagyobb gombóc is lehet elegáns préda a tányéron.

 

Vizes kézzel gombócokat formázunk, minden gombóc közepébe egy fél szem szilvát teszünk. Jól csomagold be a szilvát tésztával, ne maradjon rés a pajzson!

 

Érdemes a vízbe egy bátor, önkéntes mintapéldányt dobni, és ha az széthullás nélkül emelkedik a magasba, akkor küldheted utána a csapat többi tagját is.

(...mert ha szétesne küldöttünk, akkor ezen a ponton még mindig adhatunk a masszához némi zablisztet).

 

FIGYELEM! A gombócok érzékeny lények, bánjunk velük finoman. Nem szeretik a túl meleg, fortyogó vizet, és azt sem, ha feljövetel után máris kipaterolod őket a gombóc jakuzzi-ból... Szóval, gyöngyözően meleg vízbe tedd őnagyságukat óvatosan, majd miután feljöttek a víz felszínére még hagyd őket 3-4 percig a tetején lubickolni. Meghálálják! :)

 

 

A gombóc-mainstream már a pucér gombócokat sem ítéli el, a mieink azonban nagyon büszkék arra, hogy igényes-egészséges kis bundába borulva lépnek a tányérodra. A reform gombócok ugyanis nem hempergenek akárkivel: darát zabos-fahéjas panírba burkolva lesznek teljesek.

 

Ha a gombócod – vagy Te, úgy kívánja, tányérra szedve hintsd meg a tetejét eritrites-fahéjjal, mielőtt befalnád! Optikai és íztuning :)

Tápérték-adatok

A történet tárgyát képező gombóckák egyértelműen pozitív lecsengést mutattak…ízre, attraktív megjelenésükben lealázták a hagyományos vonalat - sőt tápértékben is virít!

 

Bár a régi vonal gombócai sem egy feltétlen egy fűszeres kenyértésztában sült mangalicatarja tápértékét nyomják, mi a lehető legopcionálisabb mód, kevesebb kalóriával, és kevesebb, ámde egészséges, lassan felszívódó szénhidráttal tettük gazdagabbá a gombóc-gasztronómiát!

 

A teljes adag szilvástúl-bundástúl 1171 kcal, 125 g fehérje, 102 g szénhidrát (19 g rost) és 26 g zsír.

A fenti mennyiségből 12 kis gombócka született, egy gombóc így 97 kcal, 10,5 g fehérje, 8,5 g szénhidrát, és 2 g zsír makróval büszkélkedhet. Van is mire :)

 

U.i.: MEGJELENT!!! Több mint 10 MásTészta kenyérke (és egy bónusz bagett) várja, hogy segítse a diétád - mindezt egyszerű, búzaliszt és mindenféle puccos ’csodalisztektől’ mentes, egészséges, magas fehérje és alacsony kalóriatartalmú formában! :)

 

A MásTészta diétás kenyérke recepteket itt tudod begyűjteni: http://masteszta.com/szakacskonyv/2-proteines-kenyer-receptes-konyv

 

Hasonló receptek

Diétás Protein Raffaello

Szilvás gombóc MásTésztában

Diétás túrógolyók

"Gyúrós" túrógombóc

Tiramisu protein golyók

Proteinben gazdag receptek - mert a fehérjéd nemcsak a kulacsodban állja meg a helyét!
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk     Elfogadom