Proteines boszi ujjak

Háááállllóóóweeen különkiadás következik!  Finom, puha, omlós... Proteines bosziujjakkal lehet riogatni minden reform-(v)étek ellen tiltakozó család-barát tagot!

 Bizony, a tökfaragás, a jelmezes emberek ámokfutása és a low budget rémfilmek intravénás letolása mellett lehet ám kreatívkodni a konyhában is! A heti halloween szpesöl jegyében most proteines bosziujj-donságok lépnek a színre… és mutatják (akár szó szerint :)), hogy egészséges alapanyagokból is lehet rémes dolgokat csinálni. Bár ezt eddig is tudtuk. :)

 

Hozzávalók

Hozzávalók a bosziujjakhoz:

 

A körömhöz: 10 db mandula (egész, hántolt)

 

Fontos, hogy a boszi ujjak édesen és san is elkészíthetőek. Amennyiben édes ujjakat szeretnél, vaníliás proteinnel és plusz édesítővel dolgozz. A s vonal pedig natúr tejsavót és némi t érdemel.

 

Elkészítés

Elsőként a szilárd szekciót keverjük el, majd üssük bele a tojcsit, tegyük hozzá a felolvasztott kókuszzsírt, majd óvatosan adagoljuk hozzá a vizet. Kezdjük el szépen összedolgozni a tésztát…itt kever, ott gyurkál…addig-addig, még rugalmas, minden tekintetben homogén kis gombócot kapunk.

 

Itt várunk egy 10 percet, majd nekiállhatunk az ujjazásnak. A tésztagombócból csípjünk le egy kisebb darabot, sodorjuk, ügyeskedjük – szó szerint – ujjnyi vastagra. Formázzuk, fogpiszkálóval barázdáljik, majd a végén a művészi hajlamok katarzisaként egy-egy mandula körmöt a végére nyomva zárjuk a műveletet.

 

Tegyük őket sütőpapírra vagy szilikonos felületre. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük őket közepes hőfokon. Többször érdemes a bosziujjak körmére nézni, hiszen hamar megéghet… és nem rasszista hangzattal, de szerintem ebben az esetben senki nem szeretne néger ujjacskákat rágcsálni.

 

 

Ennyi is! Olyan könnyű, hogy akár konyhai szűzként is nekivághatunk.

 

Jó móka elkészíteni gyerekekkel, örök gyerek felnőttekkel…lehet saját célra, halloweeni buliba….vagy épp a nasira vadászó vendég hordát is lehet vele riogatni… ha mással nem, akkor a különc összetevőivel. :P

Tápérték-adatok

U.i.: MÉG TÖBB EGYSZERŰ, PROTEINES, ALACSONY KALÓRIÁS KENYERET KERESEL? ITT A MEGOLDÁS!

 

Több mint 10 MásTészta kenyérke (és egy bónusz bagett) várja, hogy segítse a diétád - mindezt egyszerű, búzaliszt és mindenféle puccos ’csodalisztektől’ mentes, egészséges, magas fehérje és alacsony kalóriatartalmú formában! :) 

 

A MásTészta diétás kenyérke recepteket itt tudod begyűjteni: http://masteszta.com/szakacskonyv/2-proteines-kenyer-receptes-konyv

 

Kapcsolódó termékek

Trendavit kókuszzsír 1000 ml

Trendavit kókuszzsír 2500 ml

Natura tejsavó fehérje koncentrátum

Hasonló receptek

Proteines kismalacok

Karalábé muffin

Mozzarellás Protein Quiche

Diétás cuki-lepény

Diétás Tortilla Chips

Proteinben gazdag receptek - mert a fehérjéd nemcsak a kulacsodban állja meg a helyét!
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk     Elfogadom